Deja un comentario

Diario de un exiliado español de la guerra de 1936: En las astas de la tragedia

Per: Ana Bellido.

 

Portada del llibre

Portada del llibre

El llibre és el diari íntim de José Villar Sánchez, exiliat de la Guerra Civil espanyola. En ell, narra les seues vivències en els diferents llocs  en els quals va estar des de desembre de l’any 1939 fins a maig de 1941. José Villar va néixer a Titaguas l’any 1908. Fou un anarquista convençut que estigué al capdavant del Consell Municipal del poble en l’any 1937, fins que va dimitir per  anar-se’n al front eixe mateix any. Va estar en la 114ª Companyia de Treballadors Estrangers en França, després, va ser capturat per les tropes alemanyes. Malgrat la guerra, l’exili i tot el patiment, va sobreviure, i va morir l’any 1989.

Recomane aquest llibre perquè ofereix una visió real, i des de dins, del drama que van viure moltes persones en eixos anys dramàtics per a Europa, i també per a Espanya.  Al pròleg del llibre podem llegir “ José Villar es una persona del campo, sin ningún titulo académico en su haber […] , sin embargo, y esto es lo sorprendente, una característica llamativa del diario es la literatura creativa que lleva consigo.” Aquest és un altre motiu pel qual considere, que si parlem d’educació, recomanar aquest llibre és pertinent. L’autor, no va poder estudiar, però era un gran defensor de l’educació i la lectura, com demostra amb la escriptura d’aquest diari.

Fernando Martín Polo, editor del libro

Fernando Martín Polo, editor del libro

Els estudiants, pares i mares, i mestres, encara que d’un altra manera i en un altre context sociopolític diferent al de José Villar, han eixit al carrer a lluitar també per uns drets que hui per hui, volen arravatar-nos.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: