Deja un comentario

Carta d’amor a la ràdio

Ràdio. Google imatges

Ràdio. Google imatges

Despertar-se de matí amb el soroll d’unes paraules llunyanes que escoltes tan prop. És una tertúlia, un debat, una notícia, o tal vegada música, però ix de la ràdio. La seua primera sentència de mort arribà quan aparegué la televisió, i ara la gent l’escolta a través de la “caixa tonta”, la tornaren a sentenciar amb la pujada d’Internet, però ni això ha pogut amb ella.

               Al País Valencià, malauradament, aquest any no tenim una ràdio pública, nostra, en valencià a la que poder felicitar, a la que poder-li dir que l’estimem, però espere, l’any que bé, el següent o l’altre, poder-li dedicar una carta d’amor com aquesta a la nostra ràdio.

                La ràdio és eixe amant fidel que desperta amb tu cada matí amb dolça música, o amb una conversació agradable. És el copilot perfecte per a trajectes llargs, o curts. Seu amb tu al cotxe, viatja i et fa viatjar. Mentre tu condueixes de camí al treball ella et porta a qualsevol altre lloc del món on està passant alguna cosa que et pot interessar, o et porta de concert de mil grups diferents. També és eixa amiga que t’anima les vesprades i les nits de pluja, quan no tens ganes d’eixir de casa. S’alegra amb els triomfs del teu equip i plora amb tu amb les seues derrotes. És la que et fa companyia les nits de vigília, mentre la son t’abandona, ella es queda amb tu.

google imatges.

google imatges.

                La ràdio m’ha donat l’oportunitat de fer el que sempre he somiat. Em permet contar històries als demés, reals i fictícies, alegres i tristes. Apropar, a tots els que ho han volgut escoltar, les coses que passen al món. M’ha deixat parlar de cultura, fer riure, i espere, m’ha deixat conscienciar a algú i posar alguna pell de gallina. Aquest estiu m’ha permès viatjar en algun cotxe, i aquest curs, fer viatjar els oients a través del seu ordinador. Gràcies a ella he conegut, i espere haver presentat, a gent molt interesant amb moltes coses que dir.

                Per tot això, i moltes coses més, només puc donar-li les gràcies als transmissors, a les ones que es mouen per l’aire, imparables, així com als ordinadors, i a Internet, que l’han acollida tan bé! Aquest 13 de febrer, i cada dia cal recordar la importància que té aquest mitjà.  Feliç dia de la ràdio, estimada!

google imatges

google imatges

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: